Rune Vandenborre, dolgelukkig met zijn eerste goal in Oudenaardse loondienst, wordt uitbundig gefeliciteerd. Zijn doelpunt was goed voor de zege en bezorgt KSVO zo de nodige ademruimte.  N De Zitter  KSVO

KSVO moest vanavond in de weide tegen Rode Lantaarn Sparta Petegem. In de heenronde verloren onze geelhemden tegen de ploeg van Wim Van Acker en dat was het begin van een neerwaartse spiraal. Kon KSVO uitgerekend tegen Petegem het tij keren en opnieuw aanknopen met een zege? Het was al geleden van 25 november 2023, dat KSVO nog eens de drie punten op zak kon steken. Toen werd Jong EsseVee met 3-5 opzij gezet.

Thimo Spileers terug in, Casper De Buysscher nu out

Goed nieuws en slecht nieuws bij KSVO, voor aanvang van deze derby. Het goede nieuws was dat Thimo Spileers toch tijdig fit geraakte en zijn vertrouwde positie achterin opnieuw kon innemen. Het slecht nieuws was, dat Casper De Buysscher in laatste instantie uitviel met last aan de Achillespees. Het werd opnieuw schuiven voor de geschorste trainer Leleu, die de jonge Lyssens in de ploeg dropte, centraal op het middenveld in plaats van de geschorste Robin Van Wambeke. De ook al geschorste Matt Demets werd vervangen door Cnudde, vorige week nog op de bank. Rune Vandenborre zag zijn goede invalbeurt van vorige week bekroond met een basisplaats. Hij verving De Buysscher. Lorenzo Heirwegh, opnieuw fit, maar nog geen wedstrijdritme, kwam als 16de man op de bank als vervanger van De Buysscher. Hij kreeg daar het gezelschap van Jesse Martens, Gaëtan D’Hondt en de jonge Glenn Tangala.
Ook bij Sparta Petegem noteerden we enkele afwezigen. Rienes Van Borm is al een tijdje out en Sam Blancke was geschorst.

Rune Vandenborre verzilvert eerste basisplaats met doelpunt

Bij aanvang was het duidelijk dat de angst om te verliezen er bij beide ploegen toch wat inzat en er viel aanvankelijk nauwelijks wat te beleven. Pas rond het kwartier zag trainer Leleu vanuit zijn stek in de staantribune een eerste kansje voor KSVO. Cnudde draaide zich vrij en zag zijn schot via een bezoekend been in hoekschop gaan. Halverwege de eerste helft stak Petegem de neus aan het venster. Een gevaarlijke voorzet op halve hoogte van Vercruysse werd nog net in hoekschop geduwd voor de aanstormende Van Borm. Vandenborre kreeg plots wat ruimte, maar doelman Vandenbossche kwam tijdig uit zijn doel. Van Borm pakte uit met een knappe solo in de Oudenaardse zestienmeter, maar zijn schot was echter van bedenkelijke kwaliteit. Op het halfuur kreeg Vandenborre de bal, kapte zijn mannetje uit en zag zijn schot licht gedevieerd worden door een ijlings teruggekeerde verdediger. De bal verdween in de verste hoek (1-0). Het laatste wapenfeit van een kansarme eerste helft was een actie van Mézine, waarbij de bal paniekerig in hoekschop werd gekopt.

Doelman Verbrugge met de ultieme redding in slotfase

Dezelfde protagonisten begonnen aan de 2de helft en Petegem was nu wel gevaarlijk. Het kreeg meteen enkele hoekschoppen, een kolfje naar de hand van Joye. Op één daarvan kopte Van Steenkiste op de onderkant van de lat en de bal viel in de grijpgrage handen van doelman Verbrugge.
KSVO kon counteren. Cnudde pakte uit met een perfecte controle en kapte zijn mannetje uit. Zijn schot uit een scherpe hoek likte de bovenkant van de lat. Petegem begon KSVO toch meer vast te zetten voor eigen doel, maar kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren. Ruim halverwege de 2de helft zag Van Borm zijn schot in hoekschop gaan. Deze corner werd door Maes uit kansrijke positie toch een eindje naast gekopt. KSVO verzuimde op de tegenaanval de klus te klaren en zo werd het nog spannend. Petegem pakte nu uit met powerplay en hanteerde via Joye de hoge ballen in de Oudenaardse strafschopzone. Dit was echter een kolfje naar de hand van doelman Verbrugge, die heerste in zijn luchtruim. De wedstrijd werd een stuk bitsiger met 5 gele kaarten op een klein kwartier tijd. Van Steenkiste zag nog een achterwaartse kopbal over doel gaan en de slotfase was voor doelman Verbrugge. Nadat die eerst geel kreeg voor tijdrekken, pakte hij enkele tellen later uit met DE redding van de match, toen Joye verraderlijk uithaalde. Gillian haalde de bal uit de benedenhoek en verhinderde ook nog eens de rebound. Met de nodige wissels, haalde KSVO in blessuretijd het ritme uit de match en behaalde zo een hard bevochten overwinning.

Eindelijk voorbij de kaap van 30 punten

Deze belangrijke driepunter zorgt ervoor dat KSVO eindelijk de kaap van de 30 punten voorbij is en opnieuw de linker kolom binnen sluipt. De gele kaarten van deze avond zijn zonder gevolg en woensdag recupereert KSVO ook nog eens zijn 2 geschorsten. Neem er dan ook nog de waarschijnlijke terugkeer van Lorenzo Heirwegh bij en trainer Leleu krijgt zo meer mogelijkheden. Best nodig, want volgende week zaterdag wacht ook al een korte verplaatsing naar Oostakker, waar KSVO KRC Gent partij heeft. Voor Petegem begint het er benard uit te zien. Er wachten hen nog 11 cupwedstrijden om het behoud veilig te stellen…

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, Mestdagh, De Waele, Lyssens (80’ D’Hondt Gaëtan), Van Meenen, Cnudde (92’ Tangala), Vandenborre (83’ Martens) en Mézine

KFC Sparta Petegem: Vandenbossche, Steyaert, Ameys (83’ Van Den Heede) Goemaere, (63’ Nonga), Dhont Preben (73’Willemyns), Vercruysse, Maes, Van Steenkiste, Joye, Anton Van Borm en Berwouts

Doelpunten:

31’ 1-0 Vandenborre

Gele kaarten:

Maes, Van Steenkiste, Willemyns (Sparta), De Waele, Vandenborre, Mézine en Verbrugge (KSVO)

Wedstrijdleiding:

Ref: Michiel Desmet; AR1: Emiel Ares; AR2: Senne Boeckx
 



zondag 28/04 om 15u00

K.S.V.O.

V/S

Jong Essevee


28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

32

64

2

KSC Dikkelvenne

32

55

2

KVK Ninove

32

55

4

KFC Merelbeke

32

51

5

Cercle Brugge U23

32

50

6

Jong Essevee

32

48

7

KFC Voorde-Appelterre

32

47

8

KSV Oostkamp

32

46

9

K.S.V.O

32

44

10

FC Gullegem

32

43

11

KRC Gent

32

42

11

KVV Zelzate

32

42

13

KM Torhout

32

41

14

Olsa Brakel

32

39

15

KFC Mandel United

32

37

16

RC Harelbeke

32

33

17

KFC Sparta Petegem

32

32

18

RFC Wetteren

32

29

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1